Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Kuchnia regionalna

ZIOŁA Z DOBREJ WIDAWY

1 Ziola z Dobrej Widawy fot. P. BoczarZioła z Dobrej Widawy to świeże produkty zielarskie, m.in.: lubczyk, majeranek, tymianek, kolendra, oregano, bazylia, fiołek rogaty, nasturcje, zioła sprzedawane w postaci cietej i rozsad. przez rodzinę Szenajchów z Kiełczowa sięga lat 70-tych. Przez wiele lat służyły w celach kulinarnych, leczniczych i także ozdobnych. Stosowane są w wielu restauracjach jako przyprawy do potraw. Niezwykle cenione są jadalne kwiaty rukoli, fiołka rogatego i chabra

Zioła uprawiane są w sposób tradycyjny. Wysiewane są do ziemi i pielęgnowane zgodnie z kalendarzem księżycowym.

 

Dostępne w sprzedaży bezpośredniej w gospodarstwie,
jak również w punkcie sprzedaży detalicznej we Wrocławiu,
na stoisku firmowym Zioła z Dobrej Widawy, na Targowisku Osiedlowym
przy ulicy Bacciarellego 54 (Biskupin).
Kontakt: Małgorzata Mazur, Kiełczów, tel. 512 174 197 ( w godzinach 18-19.00)